سد جمع آوری پساب سرب کارخانه دماوند واقع در روستای کلاونگاه در آبان 96 شکسته شد

به کدامین گناه؟
تصاویری که مشاهده می فرماید تخریب محیط زیست به علت شکسته شدن سد خاکی پساب و رسوب کارخانه سرب دونا در روستای کلاونگاه از بخش بلده نور می باشد
بارها بارها از همین کانال از مسئولین خواسته شده تا فکری برای آلودگی و تخریب زیست محیطی و منابع طبیعی و چراگاه توسط این کارخانه و معدن فکری بشود اما کو گوش شنوا ؟؟؟
خدارو شکر این حادثه خسارات جانی نداشته اما حتما باید تلفاتی داده می شد تا کسی به فکر این مشکلات بیفتد؟
خساراتی که این پساب به مزارع کشاورزی وارد کرده چگونه قابل جبران است؟ این زمین ها دیگر قابل کشت نبوده و ورود کشاورزان به این زمین ها مخصوصا با خشک شدن این رسوبات بسیار بسیار خطرناک است.
آیا نوبت آن نشده مسئولین بخش و شهرستان مخصوصا محیط زیست به خود بیایند؟
سد پسماند "سرب" در بلده شکست/ خطر شیرابه های سربی برای خزر
به دنبال شکسته شدن سد خاکی منطقه " دیماردنی" در روستای "کلاونگاه" از توابع نور آمل در استان مازندران، پساب کارخانه سرب دماوند (دونای سابق) که طی سالیان طولانی به دریاچه و زمین های اطراف تخلیه میشد به زمین های کشاورزی، اراضی مرتعی و دشت های حاشیه روستا سرازیر شده و آنها را آلوده کرده است.
به گزارش اسکان نيوز این حادثه در ساعت 4 بامداد و پایین دست "کارخانه سرب دماوند(دونای سابق) در روستای "کلاونگاه" رخ داد و نزدیک به 4 کیلومتر از اراضی و مراتع اطراف را متاثر کرد. اگر چه این رخداد در ظاهر خسارت جانی نداشت؛ اما آلودگی های خاک، محصولات کشاورزی و هوا آثار زیانباری بر سلامت و بهداشت محیط و شهروندان خواهند گذاشت. در همین حال گزارش ها حاکی است این کارخانه طی سال های فعالیت خود، سیستم تصفیه فاضلاب نداشته و پساب های آلوده به سرب خود را به اطراف و زمین های کشاورزی پایین دست که تنها چند متر با آن فاصله دارند رها کرده است. این در حالی است که سرب یکی از مواد بسیار خطرناک است.
ایمان تورانی عضو شورای روستای کلاونگا بخش بلده شهرستان نور درباره این حادثه به اسکان نيوز گفت: " ساعت 4 صبح بود که سد خاکی پسماندهای کارخانه سرب ترکید و میزان زیادی شیرابه های سربی که پشت آن بود به اراضی اطراف سرازیر شد."
او با بیان اینکه این پسماندها علاوه بر آلوده کردن خاک، سفره های زیرزمینی آب، محصولات صیفی زمین های اطراف را نیز آلوده کرده است گفت :" این سرب ها د حال وارد شدن به رودخانه و سپس دریای کاسپین (خزر) است."
عضو شورای اسلامی روستای کلاونگا در تشریح فعالیت های این معدن گفت:" در حدود 30 سال است است که این معدن در حال فعالیت است ولی متاسفانه سیستم تصفیه فاضلاب ندارد و پسماندهای خود را به اطراف ریخته است. بارها از مسوولان خواسته ایم این موضوع را بررسی و مشکل را چاره کنند، اما متاسفانه رسیدگی نکردند."
او همچنین گفت:" در روستای ما طول عمر افراد کوتاه است؛ به طوری که ما در روستا افراد سالخورده به ندرت داریم. همچنین اکثرا دچار بیماری های تنفسی و دیگر بیماری ها هستند. از مسوولان می خواهیم که رسیدگی کنند."
تورانی با تاکید به اینکه تمام درآمدها و سود این صنعت در منطقه فقط برای خود کارخانه و صاحبان آن است و مشکلات و بیماری های آن مال اهالی گفت:" با این همه درآمد و تخریبی که این معدن برای ما دارد اما روستای ما حتی آسفالت نشده و جز آسیب های مختلف، نفعی از این معدن به ما نرسیده است. کامیون های این کارخانه ار دل روستای ما رد می شوند و خاک و سرش به سر ما می ریزد اما فایده ای برای ما نداشته است."
سرب يكي از عناصر بسيار سمي است كه از عوامل بیماری های مختلف از جمله کم خونی یا آنمی، نارسائی های کبدی و کلیوی به شمار می رود. ناراحتی های گوارشی و یا بیماری التهاب مغز (encephalopath) را در بر دارد. همچنین موجب مرگ زودرس یا صدمات مغزی دائم در كودكان می شود. مسمومیت مزمن سرب، به مرور زمان اتفاق می افتد. در این صورت، این عارضه را از طریق علائم و نشانه هایی نظیر سردرد، خارش، تغییر در رفتار و خلق و خوی، یبوست، كاهش در توانایی های عصبی، درد شكم، كاهش وزن، خستگی مفرط و مسائل مربوط به دردهای عضلانی و عصبی می توان تشخیص داد. یكی دیگر از مسائل مربوط به آلودگی سرب، پوسیدگی دندان در كودكان است.
بر اساس آمار های بدست آمده از مناطقی که در آنجا فعالیت های معدنی جهت استخراج فلزات پایه انجام می شود، پوسیدگی دندان در كودكان بسیار زیاد است و خاك های كشاورزی و باغچه ها در این مناطق به فلزات سنگین آلوده اند. در این خصوص، آلودگی سرب از میزان قابل توجهی برخوردار بوده است.
آب شرب یکی از منابع مهم ورود سرب به بدن انسان است. این عنصر می تواند از منابع طبیعی و یا تانکر های سربی، لوله های سربی وارد آب جاری و یا نزوالت جوی شود.
http://eskannews.com/report/5648/%D8%B3%D8%AF-%D9%BE%D8%B3%D9%85%D8%A7%D9%86%D8%AF-%D8%B3%D8%B1%D8%A8-%D8%A8%D9%84%D8%AF%D9%87-%D8%B4%DA%A9%D8%B3%D8%AA-%D8%AE%D8%B7%D8%B1-%D8%B4%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D8%A8%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B3%D8%B1%D8%A8%DB%8C-%D8%AE%D8%B2%D8%B1